Efterlysning

Nu börjar jag seriöst få problem här. Jag slarvar ju bort ALLT!
Hittar inte mina nycklar.
Hittar inte min telefon.
Hittar inte mitt nya favorit té.
Hittar inte tesilen.
Jag förstår inte hur det går till =/
Tintin premiär imorgon. Har dock glömt kirra biljetter (!) Men den ska ses! Vill ju inte missa min gamla barndomshjälte =)

Prettotext

I lördags hade SDU torgmöte i lkpg. Jag gick dit och protestera och nej jag fick inte åka polisbil så nu slipper någon dra tråkiga skämt om att jag fått göra det en gång. Det har någon annan redan gjort, jag har rean hört skämtet och personligen tycker jag inte att det är så kul. Jag vet att jag själv brukar dra skämt som låter taskiga men jag försöker att inte rikta dem mot ngn som har anledning att ta illa upp.
Jag skrek inte, stampade inte i kravallstaket  för att dränka deras talare i andra ljud. Jag skramlade med nycklar vilket ju inte stör speciellt mycket (även om det juridiskt är lika klandervärt) men jag vill ju för allt i världen inte misstas för en anhängare.
Jag tycker faktiskt att de har rätt att stå där och jag tycker att de har rätt att höras, precis som att alla har rätt att protestera.
Det finns ju en del att protestera mot.
Idéer om inskränkta juridiska rättigher för invandrare så som att invandrare som begår brott oavsett brottsgärning omedelbart ska utvisas. Rena lögner om hur stor del av brotten som begås av "utomnordiska". Språkkrav för svenskt medborgarskap, vilken jävla skitidé, tagen direkt från KD. Ska vi skicka tillbaks flyktingar till förföljelse, tortyr och i många fall döden för att de inte kan svenska? Ska vi när någon kör för fort göra samma sak? ett dödsstraff på fortkörning känns ju sådär.
Det pratades också en del om det ökade våldet i samhället. Det ska komma från rätt käft. Hot som "vi vet vilka ni är" känns inte alltid så bra när det kommer ur munnen på en talare som är dömd för hets mot folkgrupp och misshandel.
Det här skrämmer mig faktiskt. Ett parti med värdegrunder från nazistiska rörelser i vårt parlament. En trend som återfinns i hela Europa. I takt med detta kränks mänskliga rättigheter allt oftare. Sveriges regering skickar terrorister till tortyr i dåvarande diktaturen Egypten på begäran av USA. Romer tvångsavvisas från Frankrike till östeuropeiska stater trots deras EU medborgarskap som ger dem rätt att vistas i Frankrike.
Italienska Poltiker säger att "man borde sätta lösöron på romer och skjuta på dem för nöjets skull". I Italien byggs stora fångläger för Nordafrikanska flyktingar som flyr från en kontinent vars fattigdom beror på västs agerande. Prisdumpningar som omöjliggjör inhemskt jordbruk, miljöförstöring, hänsynslöst utnyttjande av naturresurser, underblåsande av interna konflikter. Människor som flyr från en diktatur som på grund av sin oljerikedom i årtionden har haft stöd av både USA och EU. Otur Kaddafi att du hade så opålitliga allierade.
Det här är vad som händer när dessa åsikter får stå oemotsagda. Och med tanke på hur många som brukar hålla med när ämnet SD kommer och någon hävdar att det är förjävligt att partiet kunnat växa så mkt så var det beklämmande få som stod på stora torget i lördags. Känn dig träffad.
"Man ska vara tolerant mot allt utom när dumheten parar sig med makten. Med Sverigedemokraterna i riksdagen är det exakt vad som har hänt"

Jonas Gardell



SKA DET VA SÅHÄR!?

Är det något fel när man börjar gråta när man kollar på How I Met Your Mother?

Dunk

Arvid är förkyld. Nu är hösten här.

Farväl sommar
Farväl sol
Farväl festivaldunk

Dansband

Dansbands gig igår. Berndt-Robertz. Kul att spela med faktiskt. Det må vara världens absolut enklaste låtar. Max 4 ackord och då går det in under kategorin "dansbandsjazz". Det som gjorde det kul var att folk gillade oss, lite léende guldbruna ögon kan få vilken gammal tant som helst att bli gla. Och att Berndt-Robertz består av ganska sköna människor.
Och det va kostym som gällde. Kul.
Och det va finkrök. 12 år gammal whiskey. (kännde ingen skillnad mot vanlig whiskey men det känndes coolt).
Och nu äter jag bakfullfrukost. Najs.

Rent

Byter ut ett av kvällens obligatoriska HIMYM avsnitt mot lite manusplugg.

JÄVLAR vad den här dagen börjar bra!

Vaknar inne i stan. Tar mig hem. Det sög. Bakfull o jävligt och glömde dricka vatten innan jag knalla från anna o susanna.
Kommer hem, gör kaffe, slår upp tidningen.
Läser o kommer tillsist fram till tv tablån. IKVÄLL går en film som jag varit jävligt taggad på att se väldigt länge.
http://www.youtube.com/watch?v=psr2w76cd9s
När jag sedan kollar runt lite. Upptäcker jag. Att det kommer en till film på samma tema premiär datum: IGÅR! Najs!
Och! Jag har en biobiljett från skolan och en från när jag lämna blod så det är bara att knalla in och kolla. NAJS!
Gudrun Enslin, Motståndets Tid

Och man får ju inte glömma bort. Träffade ju en massa trevligt folk igår. Love you guys!

Seeeeegt!

Fan va segt det är att gå upp nu när det är mörkt ute när klockan ringer.

RSS 2.0